Ker želimo svojim strankam ponuditi le najboljše, v Precisiumu nenehno sledimo najnovejšim trendom in smernicam na svojem področju. S tem namenom smo v začetku letošnjega leta v proizvodnjo uvedli popolnoma novo rezkarico, s katero bomo še dodatno dvignili raven kakovosti izdelkov.

5-osni simultani rezkalni center Hartford 5A-65E – za hitrejše in še kakovostnejše delo

Tajvanski proizvajalec CNC strojev Hartford spada med najbolj cenjene na svojem področju in predstavlja eno od gonilnih sil napredka v svoji branži. Za izdelek te znamke smo se zato z veseljem odločili tudi pri Precisiumu ter svojo proizvodnjo okrepili z novim 5-osnim simultanim rezkalnim centrom 5A-65E.

Stroj je v podjetje prispel januarja letos, po krajšem testnem obdobju pa je sedaj že uspešno integriran v proizvodni proces. Sama proizvodnja je z njegovo pomočjo občutno hitrejša, predvsem pa bolj ciljno usmerjena. Obenem je njegova poglavitna dodana vrednost tudi v tem, da nam omogoča izdelavo tehnološko zahtevnejših in kompleksnejših produktov.

Z novim strojem bomo namreč lahko proizvajali tudi izdelke, ki zahtevajo naprednejšo 5-osno obdelavo (denimo turbine, gravure za orodja, elektrode za erozijo…), pri tem pa bomo še natančnejši.

Za nameček je rezkarica opremljena tudi z visokotlačnim hlajenjem skozi vreteno, katerega pritisk znaša 20 barov. To nam bo omogočilo vrtanje globljih lukenj in še dodatno optimiziralo proizvodni proces.

Multiplikator Nakanashi – za še večjo preciznost

Z multiplikatorjem Nakanashi, ki omogoča večje obrate, bomo lahko pri rezkanju uporabljali tudi rezkarje, manjše od 0,8 mm. Tako bomo poskrbeli za še lepšo obdelavo površin manjših dimenzij in še natančnejše rezkali produkte majhnih ter zahtevnih oblik.

Nova programska oprema SolidCAM

Ob nakupu stroja smo investirali tudi v CAM programsko opremo SolidCAM. Gre za eno najnaprednejših programskih rešitev za kompleksno 5-osno rezkanje na trgu.

TEHNIČNI PODATKI NOVEGA REZKALNEGA STROJA:

  • Miza: fi 650 mm
  • Obdelovalni prostor: X-650; Y-520; Z-460; B:+1100 -400; C: 3600
  • Točnost: ±0,004 mm
  • Obrati stroja: 15.000 rpm
  • Hlajenje skozi vreteno: 20 bar
  • Multiplikator NAKANASHI: 50.000 rpm

Potrebujete uigrano ekipo z najsodobnejšo tehnologijo?

Precisium na področju rezkanja, brušenja in struženja zaznamujejo dolgoletne izkušnje, dragoceno znanje in najsodobnejše tehnologije. Naša ekipa vam z veseljem stoji ob strani pri vseh izzivih strojne obdelave in izdelave preciznih izdelkov. Kontaktirajte nas, da se pogovorimo o možnostih sodelovanja.